Produkty spożywcze
Od bulionu kostnego z masłem z konopi po leczniczą herbatę z łodyg, przepisy te wykorzystują różne części rośliny konopi – ale wszystkie rozgrzeją Państwa do głębi.
Opublikowano dnia
Lato się skończyło, jesień minęła i nadeszła zima. Wspaniale jest móc cieszyć się jedzeniem zawierającym konopie indyjskie, gdy jest zimno. Nie tylko zapewnią one ciepło, ale także pomogą się zrelaksować i odprężyć. Jeśli szukają Państwo sezonowych potraw i napojów, proszę wypróbować niektóre z tych przepisów i dać nam znać, co Państwo o nich sądzą.
Zupa jarzynowa z leczniczymi grzankami czosnkowymi
Ta zupa jest pełna korzyści zdrowotnych i ma grzanki, które są lecznicze. Proszę postępować zgodnie z przepisem lub poszaleć z wyobraźnią. Proszę wybrać rodzaj chleba, który najbardziej Państwu odpowiada, od białego i pszennego po żytni lub na zakwasie.
Kawa karmelowa
Proszę rozpocząć dzień od kawy, która jednocześnie podnosi na duchu i relaksuje. Aby uzyskać magiczny efekt, do sosu karmelowego należy użyć masła canna. Można wymieszać sos karmelowy z gorącą niesłodzoną czekoladą, jeśli nie chcą Państwo pić kawy z kofeiną.
Gulasz z kurczaka z pierogami z konopiami indyjskimi
Nie ma nic bardziej pocieszającego niż gulasz z knedlami! Kiedy na zewnątrz jest mroźno. Przepis można przygotować z kurczakiem, wołowiną lub wszystkimi warzywami, w zależności od Państwa preferencji. Jednak świeże zioła pomogą pogłębić smak zaparzonych pierogów.
Lecznicze ziołowe ciepło
Proszę nie wyrzucać łodyg. Łodygi można wykorzystać w tym prostym przepisie na herbatę, aby stworzyć orzeźwiający, niepsychoaktywny napój, który pomaga zmniejszyć ból ciała i stany zapalne. Łodygi można parzyć samodzielnie lub dodać je do ulubionej herbaty ziołowej, aby uzyskać więcej korzyści leczniczych.
Bulion kostny z dodatkiem konopi indyjskich
Ten przepis wykorzystuje garnek Crock-Pot, niezbędny w kuchni zimą. Sprawia on, że długie godziny gotowania na wolnym ogniu idealnego bulionu są o wiele łatwiejsze. Proszę użyć posiekanej marihuany lub dekarboksylowanego oleju lub kiefu, w zależności od aktualnej dostępności. Rosół może być spożywany samodzielnie lub jako baza do zup i sosów.
Dirty Chocolate Thai Chai Latte
Powoli i powoli to sposób na dekarboksylację kiefu, aby można go było wykorzystać do przygotowania tej pysznej, słodkiej i bogatej latte. Kief zostanie zmieszany z syropem czekoladowym wraz z gotowanym na parze Chai i Chocolate Thai. Jeśli nie mogą Państwo znaleźć zalecanej odmiany konopi, proszę wybrać coś podobnego o ziemistym i łagodnym profilu smakowym, który nie jest zbyt słodki.
Zupa z kurczaka Kief
Gorąca, parująca miska zupy jest nie tylko dla chorych. Połączenie selera, cebuli i marchewki z rozdrobnionym kurczakiem i ziołami takimi jak tymianek i szałwia wzmocni Państwa odporność i pomoże zachować zdrowie w sezonie przeziębień i grypy.
Krem ze szparagów z suszonymi porami
Mrożone szparagi również sprawdzą się w tej kremowej, gładkiej zupie, jeśli świeże nie są dostępne. Proszę postępować zgodnie z przepisem, jeśli nie mają Państwo nic przeciwko nabiałowi. Jeśli jednak nie przepadają Państwo za nabiałem, warto rozważyć zamianę niektórych składników. Zamiast masła, proszę użyć oleju z konopi indyjskich i pominąć pół na pół.
OPOWIEDŹ O SWOICH DOŚWIADCZENIACH Jaka jest Pana/Pani ulubiona zimowa potrawa i napój?