Strawberry Honey Cannabutter
Opublikowano na
Mise en place:
32 porcje zmielonego szczepu do wyboru
4 paluszki niesolonego słodkiego masła śmietankowego lub 1 funt
1 filiżanka macerowane truskawki
½ szklanki surowy miód nieleczniczy
Sugerowane szczepy:
Strawberry Haze: smakuje jak słodka truskawka z nutą płatków róży
Strawberry Cough (80% sativa, 20% indica) smakuje jak truskawka z cukrem i śmietaną
Wskazówki:
Określ ilość szczepu, a następnie odłóż pączek na bok w misce. Na kuchence dodaj masło na patelnię i ustaw kuchenkę na najniższe ustawienie. Poczekaj, aż masło się rozpuści, a następnie dodaj zmielony szczep konopi. Pozwól tej mieszance parzyć się na kuchence przez 1 godzinę i mieszaj ją co jakiś czas w tym czasie. Pamiętaj, aby zebrać pianę, która utworzy się na wierzchu masła podczas całego procesu gotowania.
Po upływie godziny, oddziel zmieloną marihuanę od masła konopnego, przepuszczając ją przez sitko o drobnych oczkach lub gazę do wybranej miski. Pozwoli to oddzielić mleko od masła konopnego. Wlej swój podstawowy klarowany cannabutter do szklanego słoika, ramekina lub wybranego pojemnika i pozostaw do ostygnięcia na 1 godzinę w lodówce. W tym czasie kannabutter zestali się i będzie gotowy do użycia.
Wyjmij podstawowe klarowane masło kannabinoidowe z lodówki i odstaw w temperaturze pokojowej, aż zmięknie. Wlej do miski i wymieszaj z macerowanymi truskawkami i surowym miodem, aż do całkowitego połączenia. Umieść Strawberry Honey Cannabutter z powrotem w wybranym pojemniku, a następnie w lodówce na okres do 3 miesięcy lub w zamrażarce na okres do 9 miesięcy.
Wydajność produktu: 2 filiżanki lub 32 porcje po 1 łyżce stołowej każda
Pierwotnie opublikowane w Cannabis Now Magazine wydanie 8.