Jadalne
Te niezwykle proste w przygotowaniu czekoladki na bazie konopi indyjskich z pewnością rozjaśnią wiosnę i poprawią nastrój.
Opublikowano na
Te wiosenne czekoladki są proste do zrobienia i łatwe do dostosowania poprzez zmianę dodatków i rodzaju użytej czekolady. Ciemna czekolada jest najlepszym wyborem ze zdrowotnego punktu widzenia – ma wiele właściwości obniżających ciśnienie krwi i zwalczających choroby – ale jeśli są Państwo fanami mlecznej czekolady, te czekoladki smakują wyśmienicie.
Podczas przygotowywania cukierków z olejem kokosowym należy je przechowywać w lodówce na krótko przed podaniem, w przeciwnym razie staną się zbyt miękkie.
Jeśli chodzi o napar, lubię, gdy moje lecznicze czekoladki mają posmak chwastów, ale dla tych, którzy tego nie lubią, prosty dodatek może zamaskować smak: łyżeczka ekstraktu migdałowego lub espresso instant.
W tej partii oleju użyłem hybrydy Headband. Odmiana ta jest dość silna. Dała mi dość podnoszący na duchu haj i mnóstwo energii do wykonywania bardzo potrzebnych prac w domu.
[Makes about 24 mini cups]
Składniki:
3 łyżki oleju kokosowego canna
2 filiżanki wiórków czekoladowych
1/3 szklanki wiórków kokosowych
1/3 szklanki posiekanych kawałków toffi
¼ szklanki posiekanej posypki konfetti
Wskazówki:
Krok 1,
Na średniej patelni, na małym ogniu, roztopić olej kokosowy.
Krok 2,
Dodać czekoladę i mieszać, aż się rozpuści i stanie się gładka.
Krok 3
Zdjąć mieszaninę z ognia i wmieszać kokos, a następnie toffi.
Krok 4 & 5
Wlać do małych kubeczków. Jeśli robię to na imprezę, zwykle zmieniam ilości, aby ludzie mogli zjeść całość, ale mogli wybrać żądaną porcję. Posypać konfetti przed zastygnięciem czekolady. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
PROSZĘ POWIEDZIEĆjakie rodzaje produktów spożywczych chciałby Pan/Pani nauczyć się wytwarzać?